Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
Utgivet på Alhambra av Eric Laurent
Lästips
Shamir, Israel Adam
El Hassan, bin Talal
av Tariq Ramadan
Ghadban, Ryan
(roman)
Elias Khoury
(roman)
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
 
Gåtorna kring den 11 september
av Eric Laurent

 

Översättning av Ingvar Rydberg
Hft 256 sidor Bestnr. AHL2
» 180:-
     
 Tvärtemot vad de flesta tror är terrordåden den 11 september 2001 långt ifrån uppklarade. I USA pågår en livlig debatt och många officiella sanningar ifrågasätts, även om det sker utanför ledande media. Kritiken har bara tilltagit efter framläggandet av den officiella undersökningsrapporten förra sommaren. Alltfler störande fakta kommer i dagen.

De amerikanska myndigheterna fick in mängder av precisa förvarningar både inom och utom landet utan att vidta motåtgärder trots alla sofistikerade försvarsinstrument de förfogar över. Det skedde våldsamma börsspekulationer mot de drabbade flygbolagen under veckan före den 11 september. Flygplanskaparnas identitet, som basunerades ut bara några timmar efter attentaten, har visat sig mycket opålitlig. Fem kapare figurerade med namn som bärs av ännu levande personer. Dessa och en rad andra dunkla punkter kring den 11 september undersöks av den franske reportern Eric Laurent i denna fängslande bok, som bygger på rön han gjort under närmare ett års reportageresor till USA, Afghanistan, Pakistan, Dubai, Qatar och Israel.

 

Eric Laurent
Eric Laurent är en veteran inom utrikesjournalistiken och har skrivit en rad uppmärksammade böcker, där "Gåtorna kring den 11 september" även utgivits på svenska (Alhambra 2005). De utmärks av ett förutsättningslöst reportagearbete och skarp källkritik, som ofta lett honom till slutsatser som skiljer sig mycket från de gängse.
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem: