Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
Lästips
Maalouf, Amin
Braudel, Fernand
Régis Blachère
Merad, Ali
Chevalier, Jean
El Hassan, bin Talal
Hedin, Christer
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
 
Att vara europeisk muslim
av Tariq Ramadan

 

Förord av professor Jörgen Nielsen
Övers av Öjevind Lång

Inbunden 245 sidor
Bestnr. AH9
» 225:-
       
  "Att vara europeisk muslim" är det första och mest ambitiösa försöket att göra en komprimerad analys av hur islam på ett meningsfullt sätt kan ingå i den europeiska verkligheten. På en grundval av ingående studier av islamiska källor försöker författaren besvara några av de viktigaste frågeställningarna som berör miljoner europeiska muslimers sociala, politiska, religiösa och kulturella integration.

Boken visar att det är möjligt att leva som praktiserande muslim och samtidigt vara en aktiv medborgare i samhället i de pluralistiska europeiska länderna.

Tariq Ramadan, som undervisar i filosofi vid universitetet i Genève och i islamiska studier vid universitetet i Fribourg, föreslår hur europeiska muslimer bäst förhåller sig till de särskilda krav de ställs inför, såsom dialogen, samarbetet och samexistensen med de icke-muslimska befolkningar som utgör majoriteten överallt i de europeiska länderna.

 

Tariq Ramadan
I april 2004 listade Time Magazine Tariq Ramadan som en av "de hundra mest inflytelserika personerna i världen". Han utnämndes till professor i islamiska studier vid Notre-Dame University i Indiana, USA, men fick sitt visum till USA återkallat av den amerikanska myndigheten Homeland Security,  vilket ledde till mycket starka reaktioner bland akademiker i Europa och USA.
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem: