Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
av Khalidi, Tarif
Chevalier, Jean
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Jesus människoson
av Kahlil Gibran

 

Översättning C G Liungman
Inbunden / 190 sidor
Bestnr. A6
» 180:-
     
  Ur denna enkla och innerliga bok om hur Jesus uppfattades av sin samtid, stiger en mängd röster fram ur historien och bildar tillsammans ett flerstämmigt verk om den profet som skulle komma att skaka världen i sina grundvalar som ingen annan.

Ingen klass och inget kön är här överrepresenterat; från de enkla, obildade till de sofistikerade i toppen av samhällspyramiden kommer de till tals, även de som har föga att säga om honom eller inte ville tro att han var Guds utvalde son.

I en språkdräkt väl så skön som Höga Visan tar Gibran med oss tillbaka tvåtusen år i tiden, för att med ett unikt skönhetssinne och stor människokännedom påminna oss om Jesu liv och gärning här på jorden.

Kahlil Gibran växte under sina första tolv år upp i en maronitiskt kristen by högst upp på Libanonbergets sluttning. Efter att Gibrans far skandaliserat familjen lämnade Kahlils mor tillsammans med sina barn byn och sin man och utvandrade till det begynnande nittonhundratalets pingstvänliga, kommersialistiska och kapitalistiska Boston, USA.

 
Kahlil Gibran
Titlar av Gibran från Alhambra
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

Skönlitteratur