Tecknade kinesiska klassiker av Tsai Chih Chung

 
 
Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Om Alhambra, beställning
 
Titlar i serien
Zen talar
en tecknad bok
om zen  
Zhuangzi talar
naturens musik
Sunzi talar
krigskonsten
Laozi talar
den vises tystnad
Lästips
ARVON, HENRI
VERNETTE, JEAN
CHEVALIER, JEAN
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

 
Sunzi talar
Krigskonsten
Kinesisk militär klassiker
av Tsai Chih Chung

 

Tecknad och bearbetad av Tsai Chih Chung
Övers. Bo Ericson,
135 sidor Hft. 2:a uppl.
Bestnr. T3
» 196:-
     
  Denna lilla bok, mästerligt bearbetad och illustrerad av den moderne taiwanesiske konstnären Tsai Chih Chung, skrevs för mer än tvåtusen år sedan i det gamla Kina. Ändå anser militära experter i hela världen att den innehåller den mest djupgående analysen av krigets konst någonsin. I Kina utgjorde den under århundraden grunden för alla senare teorier angående förhållandet mellan krig och fred och militärens roll i samhället. Från 1000-talet var boken den främsta av de sju centrala texter som krävdes för en militär examen. I Japan studerades den flitigt in i sen tid av den mäktiga samuraikasten, liksom i Vietnam, och under det tidiga 1900-talet blev sovjetiska rådgivare förbluffade över att deras kommunistiska kolleger, inklusive Mao Zedong och den framstående marskalk Zhu De, analyserade och praktiserade dess regler. I dag är det företagsledare i Östasien, Europa och Nordamerika som drar nytta av att studera boken när de lägger upp sin affärsstrategi på de alltmer konkurrensutsatta och globaliserade marknaderna.

Hur ska man förklara detta? Hur kunde principer som Sunzi lade fram för så länge sedan i en helt annan kulturell miljö bli värdefulla och relevanta för 2000-talet? En hastig blick på någon av historierna avslöjar hemligheten. Men det är en sak att se, en annan att verkligen förstå och tillämpa de kunskaper som Sunzi meddelar.

Recensioner
"Mao Zedong lär ha studerat verket grundligt och lärt sig av dess taktiska och strategiska förvecklingar. Idag är det företagsledare i Europa, Östasien och Nordamerika som gräver i stridsskriften..."
S. Schulman i Finanstidningen

Bild från bokenSom en pionjär i konsten att illustrera kinesisk litteratur och filosofi i serieform började Tsai Chih Chung att teckna serier vid sjutton års ålder. Han röstades fram som en av tio framstående ungdomar i Taiwan 1985.

Till dags dato har han gett ut mer än 20 serier, varav 10 handlar om antika kinesiska tänkare och de övriga är baserade på kinesiska historiska och litterära klassiker. Alla dessa böcker har vid något tillfälle toppat bestseller-listan. Hans böcker har också översatts till andra språk, såsom japanska, koreanska, thai, engelska, franska, indonesiska och nu för första gången på svenska.

Bild från boken