Tecknade kinesiska klassiker av Tsai Chih Chung

 
 
Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Om Alhambra, beställning
 
Titlar i serien
Zen talar
en tecknad bok
om zen  
Zhuangzi talar
naturens musik
Sunzi talar
krigskonsten
Laozi talar
den vises tystnad
Lästips
ARVON, HENRI
VERNETTE, JEAN
CHEVALIER, JEAN
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

 
LaoZi talar
Den vises tystnad
av Tsai Chih Chung

 

Tecknad och bearbetad av Tsai Chih Chung
Övers. Ulla Ericson,
101 sidor Hft.
Bestnr. T4
» 196:-
     
  I LaoZi talar stiftar vi bekantskap med den store tänkare vars läror ligger till grund för Taoismen. Tillsammans med konfucianismen kom taoismen att bli en oerhört inflytelserik och betydelsefull filosofi i den kinesiska kulturen.

Med hjälp av träffande teckningar åskådliggör tecknaren de ibland abstrakta tankesätt LaoZi efterlämnade. Som vattendroppar urholkar den hårda stenen sticker LaoZi hål på den mest uppblåste härskare och vänder upp och ner på många av det moderna samhällets självklara sanningar. Själv fördömer LaoZi den desperata jakten på lycka, något som i allt högre grad präglar vår samtid, och visar hur mänsklig fåfänga leder till elände.

LaoZi skulle säga att dagens kaos beror på att vi slutat att leva i enlighet med vår natur. Men han ger samtidigt en fingervisning om hur vi ska leva för att kunna färdas längs den rätta vägen - Tao.

 

Bild från bokenSom en pionjär i konsten att illustrera kinesisk litteratur och filosofi i serieform började Tsai Chih Chung att teckna serier vid sjutton års ålder. Han röstades fram som en av tio framstående ungdomar i Taiwan 1985.

Till dags dato har han gett ut mer än 20 serier, varav 10 handlar om antika kinesiska tänkare och de övriga är baserade på kinesiska historiska och litterära klassiker. Alla dessa böcker har vid något tillfälle toppat bestseller-listan. Hans böcker har också översatts till andra språk, såsom japanska, koreanska, thai, engelska, franska, indonesiska och nu för första gången på svenska.

Bild från boken