Tecknade kinesiska klassiker av Tsai Chih Chung

 
 
Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Om Alhambra, beställning
 
Titlar i serien
Zen talar
en tecknad bok
om zen  
Zhuangzi talar
naturens musik
Sunzi talar
krigskonsten
Laozi talar
den vises tystnad
Den dumma
vålnaden
Lästips
ARVON, HENRI
VERNETTE, JEAN
CHEVALIER, JEAN
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

 
Den dumma vålnaden
och andra kinesiska sagor
av Tsai Chih Chung

 

Tecknad och bearbetad av Tsai Chih Chung
Övers. Ulla Ericson,
141 sidor Hft.
Bestnr. T5
» 196:-
     
Dessa sällsamma berättelser från Kina innehåller 19 bisarra historier om olika människors möten med övernaturliga varelser, sammanställda under de Sex Dynastiernas tid (220-589 e.Kr.)

Tsai Chih Chung har bearbetat och illustrerat dessa berättleser på ett levande sätt, och därigenom gjort dem tillgängliga och underhållande för moderna läsare.

Recensioner
 "Berättelserna är roliga och underfundiga och det finns alltsomoftast ett sedelärande syfte. Många berättelser handlar om knipsluga eller giriga människor som till slut får sina rättmätiga straff. Ofta är andeväsen inblandade, speciellt människor som kan förvandla sig till djur och vice versa. Teckningarna är i svart/vitt och de fungerar mycket bra tillsammans med texten."
Mikael Huss, BTJ

Bild från bokenSom en pionjär i konsten att illustrera kinesisk litteratur och filosofi i serieform började Tsai Chih Chung att teckna serier vid sjutton års ålder. Han röstades fram som en av tio framstående ungdomar i Taiwan 1985.

Till dags dato har han gett ut mer än 20 serier, varav 10 handlar om antika kinesiska tänkare och de övriga är baserade på kinesiska historiska och litterära klassiker. Alla dessa böcker har vid något tillfälle toppat bestseller-listan. Hans böcker har också översatts till andra språk, såsom japanska, koreanska, thai, engelska, franska, indonesiska och nu för första gången på svenska.

Bild från boken