Hem
Skönlitteratur
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
Amin Maalouf
Lästips
Medelhavsvärlden på 1100-talet
av Didier Cariou
Medelhavet och medelhavsvärlden på Filip II:s tid
av Fernand Braudel
 
 
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 

Korstågen enligt araberna
Amin Maalouf

 

Översättning Line Ahrland 
pocket 316 s (3:e uppl.). 
Bestnr. AT6
» 149:-
     
  Denna bok vill skildra korstågens historia så som den uppfattats, upplevts och berättats i det andra lägret, det vill säga på den arabiska sidan. Innehållet bygger nästan uteslutande på samtida arabiska historikers och krönikörers vittnesmål.

Amin Maalouf, född i Libanon 1949, har varit bosatt i Paris alltsedan 1976. Efter studier i ekonomi och sociologi arbetade han i många år som utlandskorrespondent med uppdrag i över 60 olika länder. Före detta chefredaktör på två ansedda tidskrifter -- An-nahar International och Jeune Afrique, ägnar han sig idag på heltid åt sitt författarskap. Han fick sitt genombrott som författare med Korstågen enligt araberna. Boken utgavs först 1983 och har redan översatts till ett tjugotal språk. Amin Maaloufs författarskap har sedan dess utökats med fem romaner, för Tanios Klippan (1993) tilldelades han det högsta litterära priset i Frankrike samma år; Goncourtpriset.

 

Recensioner
"...ytterst kompetent gjord. Maalouf är historiskt medveten, och hans egen position är den gränsöverskridande humanistens; anhängare av mänsklighet, tolerans, kultursyntes."
Jan Hjärpe, SDS
"Det bästa komplementet till Arn-böckerna är Korstågen enligt araberna utgiven av Alhambra förlag. Den berättar historien om de olika korstågen fast med hjälp av dåtida arabiska krönikörer. Underbart att läsa i dessa tider då araber bara framställs som fundamentalister och okunniga barbarer. Finns flera episoder som bra beskriver hur mycket mer utvecklat det arabiska samhället var jämfört med det europeiska. Men framförallt är den jävligt rolig att läsa."
Albin, blog på socialism.nu

Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund