Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
av Jacues Soustelle
(PocketEncyklopedi)
Mutis, Alvaro
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Varför såg jag
ingenting komma, Nour?
Rashid Benzine

 

Hft. / 117 sidor
Beräknad utgivning mars 2017
» 129:-

Sedan några månader plågas jag av en påträngande fråga, som drabbar mig som en återkommande huvudvärk.  Varför beger sig unga män och kvinnor, som fötts i mitt land, som har sina rötter i min kultur och delar ett engagemang som till stor del sammanfaller med mitt, iväg till ett land som befinner sig i krig för att döda människor i Guds namn, en Gud som också är min?

Denna brutala fråga fick en ny aktualitet med de fruktansvärda attentaten i Paris den 13 november 2015, när den konflikt som pågått i världen i stort bröt ut i mig och slet sönder mig på ett fasaväckande sätt, där en del av mig startade krig mot en annan del för att så död och smärta.

Hur kan jag leva med denna inre splittring? Så tog denna brevdialog mellan en far och hans dotter som gett sig av till det "heliga kriget" form, ett svårt, kanske omöjligt samtal som jag utvecklat i min fantasi.

Rashid Benzine
 

Författaren

Rashid Benzine är lärare, islamolog och forskare knuten till Ricoeur-stiftelsen.  Han försöker i sina böcker resonera fram en islam i nivå med vår tid.  Han skrev för några år sedan uppslagsverket Les Nouveaux Penseurs de l'islam ("Islams nya tänkare", Albin Michel) och nyligen Le Coran expliqué aux jeunes ("Koranen förklarad för de unga", Seuil).  Tillsammans med Christian Delorme har han skrivit La République, l'Église et l'islam.  Une révolution française ("Republiken, kyrkan och islam - en fransk revolution", Bayard)Recensioner
"En oerhört viktig bok som ställer de nödvändiga frågorna om de unga som offrar sina liv."
Anna Nathalie Silfverswärd, Katolskt Magasin
"… en bra översatt och tankeväckande bok som även lämpar sig för ungdomar."
Ulf G. Eriksson, BTJ
Brasilien är västvärldens åttonde ekonomi med rika oljefyndigheter, mineraltillgångar, stabil järnmalmsexport och vidsträckta odlingsarealer. För att förstå Brasiliens möjligheter och svårigheter tjänar Pebayles bok som en utmärkt introduktion.  Pocket, ca 128 sidor
» 65:-
   

 

 

Rashid Benzine

Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

Skönlitteratur