Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
Khalil Gibran
Naguib Mahfouz
Hanan al-Shaykh
Sonallah Ibrahim
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
I solens öga
av Ahdaf Soueif

 

Översättning Tora Palm
Inbunden 832 s.
Bestnr. AH11
» 249:-
       
  I Solens Öga är en berättelse med stor tyngd, en historia om kärlek, om att växa upp som ung kvinna (i öst och i väst), om de senaste trettio årens omtumlande och blodiga historia, en berättelse om "hemma". En stor roman om Egypten men också en stor roman om England.


Recensioner

"Redan med Aisha (1983) stod det klart att Ahdaf Soueif var en berättartalang att räkna med.  Flera romaner sedan dess, bl.a. Kärlekens väv (2002), bekräftade omdömet.  I solens öga, som kom ut för mer än 10 år sedan, är nu äntligen översatt. …  "I solens öga" handlar om kulturskillnader, könsrelationer och egyptisk politik de senaste 30 åren.  Författaren hanterar skickligt ett digert persongalleri, olika tidsplan och skilda berättarperspektiv."
Ulla Siljeholm, BTJ
"Ahdaf Soueif är en av de ovanligare samtidsskildrarna av könskampen"
Edward Said, Times Literary Supplement
"Allmänt ansedd (av Booker Prizekommittén) som "den mest belästa" av finalisterna."
John Sutherland, The Guardian
"… I solens öga är av den art, att när jag slår igen den efter de åttahundraarton finstilta sidorna känner jag mig tom och undrar vad jag nu ska ta mig för.  Ahdaf Soueif tecknar på bredden och på djupet.  Man blir nära bekant med alla människor i Asyas familj och närmiljö och får ur egyptisk horisont följa världens utveckling från 1967 till 1980.  Bara det är fascinerande, men de verkliga kvaliteterna ligger i det enastående rika porträttet av Asya, ytterst komplext och totalt gestaltat inifrån henne själv.  I solens öga är också en roman fylld av stringenta repliker, diskussioner och gräl, och här utvecklas könskonflikter med den mest furiöst strindbergska skärpa. …  Tora Palms översättning är alldeles utmärkt och bokförlaget Alhambra har den största heder av denna sats­ning … och jag väntar ivrigt på fler av hennes romaner på svenska."
Lennart Bromander, Aftonbladet

Ahdaf Soueif
Fler titlar från Alhambra
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

 

Skönlitteratur