Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
av Jacues Soustelle
(PocketEncyklopedi)
Mutis, Alvaro
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Vansinnesläkaren
Machado De Assis

 

Översättning Jens Nordenhök
Efterord av Jens Nordenhök
Inbunden
135 sidor
Bestnr. A4
ISBN 91-87680-11-4
» 165:-
     

Machado De Assis (1839-1908) var färgad och arbetarson, i ett Brasilien som avskaffade slaveriet först 1888. Han var epileptiker och självlärd. Som ung typograflärling började han skriva poesi. Så småningom blev han erkänd författare och slutade som "den brasilianska litteraturens fader", vald på livstid till förste ordförande i den nybildade Brasilianska Litteraturakademien.

Vansinnesläkaren känns fortfarande som en universell och "modern" historia. Manin att till varje pris sätta etikett på folk var densamma då som nu. Vetenskapsmannen Simao Bacamarte drar ut som en Don Quijote, full av idealism och gravallvar, för att kämpa mot väderkvarnar, vinsäckar och sina egna hjärnspöken. Apotekaren Crispim Soares är hans tillfällige Sancho Panza.

Vem är klok? Vem är galen?... Är hela samhället sjukt? Sitter de friska inspärrade, går de galna fria på gatan? Vem har makten? Är makthavarna galna? Allt detta, och mycket mera, får vi svar på i Vansinnesläkaren.

 

Recensioner
Den ironiska saltomortal Machado De Assis genomför klarar bara en verkligt stor berättare.
Bertil Palmqvist, Arbetet.


Brasilien är västvärldens åttonde ekonomi med rika oljefyndigheter, mineraltillgångar, stabil järnmalmsexport och vidsträckta odlingsarealer. För att förstå Brasiliens möjligheter och svårigheter tjänar Pebayles bok som en utmärkt introduktion.  Pocket, ca 128 sidor
» 65:-
   

 

 

Machado De Assis

Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

Skönlitteratur