Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
Sonallah Ibrahim
Roman (Leopard Förlag)
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Ilona kommer med regnet
Alvaro Mutis

 

Översättning Jens Nordenhök
Inbunden 144 sidor
Bestnr. A14
ISBN 9188992217
» 185:-
       
 Nu kommer andra romanen i sviten om sjömannen och äventyraren Maqroll Utkiken. Ilona är en fristående berättelse i den stora fresken Maqroll Utkikens vågspel och vedermödor. Historien tar fart i en hamn vid Panamakanalen, stegras mot katastrof och exploderar i mötet mellan Maqroll och hans grönögda väninna Ilona från Trieste, när de bestämmer sig för att gå i affärer tillsammans och öppna en exklusiv bordell där falska flygvärdinnor i avskildhet kan träffa sina älskare och kunder.

Den som redan stiftat bekantskap med Alvaro Mutis speciella berättarstil och fångats av den kommer knappast att bli besviken, andra läsare kan börja direkt med Ilona för att sedan stilla sin längtan efter mera av den store colombianske författaren och poeten Alvaro Mutis med den första delen som Alhambra gav ut förra året under titeln Maqroll Utkiken.

  Alvaro Mutis blev i april i år (?) belönad med det spanska litteraturpriset Príncipe de Asturias för sitt livsverk som "en av de stora latinamerikanska berättarna i detta århundrade" och juryn underströk särskilt "hans underbara, eleganta, musikaliska språk". Hans romanfigur Maqroll hör litterärt ihop med de stora sjöklassikerna Moby Dick och Lord Jim och, varför inte, Skattkammaröns John Silver.

 

 

Alvaro Mutis
Titlar från Alhambra av Alvaro Mutis
Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

Skönlitteratur