Hem
Klassiker
PocketEncyklopedi
Mötesplats
Samtiden / Språk
Tecknade klassiker
Om Alhambra, beställning
 
 
Lästips
av Jacues Soustelle
(PocketEncyklopedi)
Mutis, Alvaro
Nyhetsbrev
Abonnera på Alhambras  nyhetsbrev genom att ange din epost-adress:

Mer information om nyhetsbrevet

 
Det romerska Arabien
G W Bowersock

 

Inbunden / Illustr. / 250 sidor.
» 340:-
Arabias betydelse för det romerska medelhavsväldet kan inte överskattas.  Denna ofta ogästvänliga region kontrollerar tillträdet till Medelhavet i hamnar som Gaza och Rhinocolura (al-Arish), såväl från det inre av halvön som från Aqabaviken.  Områdets strategiska betydelse var lika stor som livet där var besvärligt.  Med undantag för vissa stadscentra i norra Transjordanien, som hade nära tillträde till Jordandalen och städerna väster därom, var större delen av det romerska Arabien en ytterst obekant trakt för romarna.

I denna bok presenterar G. W. Bowersock ett område och en tidsepok som föga uppmärksammats av den historiska forskningen.  Städer som Petra och Palmyra, romerska kejsare av arabiskt påbrå, och en hednisk och sedermera kristnad kultur som några århundraden senare skulle utmynna i historiens sista stora religion, islam, skildras ingående och med stor sakkunskap av författaren.

G. W. Bowersock är professor i Antikens historia vid Institute for Advanced Study, Princeton.

Recensioner

"Liksom allt [G W Bowersock] skriver präglas denna framställning av bottenlös lärdom och en stil som gör läsningen njutningsfylld.  När Alhambra nu ger ut "Det romerska Arabien", i en mönstergill översättning av Ulla Ericson och med många illustrationer, förtjänar förlaget alltså en varm eloge."  Läs hela Sture Linnérs fina recension...

"En oundgänglig lärobok... Det romerska Arabien är mer än en utmärkt redogörelse om en romersk provins.  I boken diskuteras också ingående viktiga frågeställningar inom romersk, arabisk, och i bredare mening, Mellanösterns historia...  Den innehåller viktigt material för alla forskare som intresserar sig för bakgrunden till islams uppkomst."

Walter Emil Kaegi, Jr., American Historical Review


Brasilien är västvärldens åttonde ekonomi med rika oljefyndigheter, mineraltillgångar, stabil järnmalmsexport och vidsträckta odlingsarealer. För att förstå Brasiliens möjligheter och svårigheter tjänar Pebayles bok som en utmärkt introduktion.  Pocket, ca 128 sidor
» 65:-
   

 

 

Machado De Assis

Kontakta oss gärna för beställningar eller frågor:


alhambra@
alhambra.se

Adress:
Alhambra Förlag,
Stävievägen 31,
244 66 Furulund

Klicka här för ladda hem:

Skönlitteratur